Triatló

Després de 3 setmanes tornava a participar en una Half, aquest cop a l’ Extreme-Man de Getxo . Com és habitual quan anem a terres basques, ens vàrem ajuntar una bona colla a casa del Pedro. El dissabte a la tarda entràvem les bicis als boxes i passàvem les verificacions pertinents.

El diumenge al matí, a partir de les 8h.  es feien tres sortides, homes, dones i relleus.  Bona mar i més bé que altres cops, però cal seguir millorant aquest sector.

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 1

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 1

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 2

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 2

El sector en bici, el millor de tots, dur,  amb més de 1500 positius, amb unes vistes espectaculars i amb continues pujades que no deixaven agafar el ritme.  A la transició vaig  arribar bastant endavant, de fet,  no hi  havia  gaires bicicletes.

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 3

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 3

El sector a peu se’m va fer llarg, potser pel ritme del principi i la forta calor que estava fent, de fet en els últims 5 quilòmetres vaig perdre més d’un minut respecte els corredors que anava.

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 4

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 4

Al final el 27è de la general, 3er Veterà i un temps de 5:00:04.  Després de tot l’esforç un “Chuletón” al caserio amb la Ioli, la Lola, la Isabel, el Pedro, el Marc, l’ Agustín i els pares del Pedro, Marisa i Pedro, sempre desprenent generositat, pendents de tots nosaltres i fent-nos  sentir com un més de la família.

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 5

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 5

El Marc pocs dies abans havia participat als Campionats de España  a Bembibre (León), una caiguda a la crono amb un cop a la cadera el va deixar una mica baldat.

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 6

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 6

Tot i així l’endemà va sortir a la prova en ruta i va estar en l’escapada bona, fins que no va poder més i es va retirar indispost.

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 7

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 7

Dos dies després participava en el Memorial José Maria Aranza. Hi va haver una escapada nombrosa de més de 30 corredors, que va agafar més de 3 minuts al pilot i el Marc va quedar fora de cursa.

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 8

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 8

El següent cap de setmana participaria en dues probes. Dissabte a Irun, en una proba del torneig Euskaldun. El 30è i primers per equips.

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 9

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 9

Diumenge a Mungia, proba de la Federació Espanyola només per corredors sub-23. Després de provar sort en alguna escapada, les forces van cedir i entrava el 45è en un grup, a 5 minuts del guanyador.

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 10

EXTREME-MAN DE GETXO I FINAL DE JUNY 2013 10

HALF PEÑISCOLA

La setmana passada el destí no em va acompanyar massa i al final no vaig pujar a fer la triatló de Zarautz. Amb totes les hores de entreno era una llàstima no treure-li rendiment a tot. Després de tombar pel món internauta vaig trobar que a Peñíscola hi havia una Half (2 nedant+90 bici +21 corrent) i encara quedava alguna plaça. Tot i els embolics parlo amb el Pedro que ara estava treballant a Alacant i a última hora fem un cop de cap. Dissabte a la tarda, entrada de les bicis als boxes, al mateix passeig marítim del municipi.

HALF PEÑISCOLA 2013 1

HALF PEÑISCOLA 2013 1

Al capvespre el Pedro i jo vam agafar el cotxe i vam anar a buscar on fer un bivac com els de les bones èpoques. Al costat d’una barraca de pagès, en un camp de tarongers muntem el camp base, plat de pasta i a dormir. Al matí a les 7:30 sortida des de la platja sud.

HALF PEÑISCOLA 2013 2

HALF PEÑISCOLA 2013 2

El tram de natació, al final tenia una mica més de distància i amb un recorregut al voltant del Castell del Papa Luna, ha estat el sector més bonic. El circuït de bici, sense cap pujada que marques diferències, era bastant trencacames, els primers 40 quilometres els vaig utilitzar per recuperar el temps de la natació i després vaig mantenir un ritme més o menys còmode per afrontar els 21 qms a peu amb garanties.

HALF PEÑISCOLA 2013 3

HALF PEÑISCOLA 2013 3

En arribar a boxes em vaig ficar les sabatilles i  la gorra, perquè la calor començava a ser important. El tram a peu no era pla i es va fer més dur del previst, la gran quantitat d’avituallaments líquids ens van salvar a més d’un.

HALF PEÑISCOLA 2013 4

HALF PEÑISCOLA 2013 4

Al final 4:53:59, 17è de la general i segon vet 1. Una bona experiència i una triatló recomanable.

BANYOLES

El dissabte al matí marxàvem cap a Sabiñanigo, on el Marc participava amb l’equip en el Memorial Luis Muñoz. Aquesta cursa consta de 3 tombs de 42 qm. amb la pujada a Navasa cada vegada. Després de molts intents per part de diferents corredors, no va ser fins la baixada del port de la segona volta que es va fer un grup de 13 corredors que serien els que es jugarien la victòria final. D’aquest grup de 13 corredors va escapar-se Airan Fernandez que va rodar molta estona a més de 30 segons dels 12 perseguidors, però en els últims metres va ser agafat per Albert Torres que s’emportava la primera plaça. El Marc tancava el grup dels perseguidors arribant ja uns metres despenjant en una molt bona 13ª plaça.

BANYOLES 2013 1

BANYOLES 2013 1

Després de la cursa, el Marc marxaria a Pamplona amb l’equip i jo cap a Vilanova que a l’endemà tocava fer una mica de “Tri-atleta de Fireta”, a la doble olímpica de Banyoles. Havia de treure’m el mal regust de Bilbao. Els 2200 metres de natació els vaig fer més dignament que la setmana passada, 33:19, he de millorar bastant.

BANYOLES 2013 2

BANYOLES 2013 2

El sector de bici que en teoria eran 80 quilometres, van ser alguns menys. El millor sector dels 3, amb un temps de 2:04:19.

BANYOLES 2013 3

BANYOLES 2013 3

En el tram a peu, es on vaig punxar una mica, al qm. 4 les necessitats fisiològiques van apretar, i després els últims 6 vaig anar una mica més lent del previst.  Vaig completar els quasi 20 qm a peu en 1:21:45.

BANYOLES 2013 4

BANYOLES 2013 4

Molt content i amb bones sensacions que és el que compte. El 45è de la general i 5è Vet1, amb 3:59:23. Ara a recuperar i a per la pròxima, Zarautz, dintre de 15 dies.

El Marc diumenge amb poques hores de descans participava a Markina, prova del torneig Lehendakari. Tal com havia fet el dia abans, es tornava a col·locar en l’escapada, aquest cop formada per 9 corredors, on també es trobava el seu company Pedrero que al final va fer tercer. El Marc, tornava a tancar el grup dels escapats i firmava una molt bona 9ª plaça de la general.

BANYOLES 2013 5

BANYOLES 2013 5

Aquest cap de setmana es celebrava la 3ª edició de la triatló de Bilbao, amb distància de mitja ironman. Ens esperaven 1900 m de natació, 90 qm en bici i 21 qm de córrer. Al final, ens vam ajuntar una bona colla. El Pedro de Bilbao, l”Armando i l”Agustín de Galicia i el Marc Tosas i jo de Catalunya.

FRED I AIGUA AL NORD 2013 1

FRED I AIGUA AL NORD 2013 1

Després de dos dies de pluja, el dissabte estava núvol i s”esperaven pluges a la tarda. Amb el que ningú comptava era amb la corrent  i la temperatura de l”aigua de la ria. L”organització després de moltes queixes ha aclarit què va passar. A les 7:23 del matí van deixar anar aigua de l”embassament de Zadorra, i això va fer baixar la temperatura de l”aigua i a més va provocar un fort corrent que van convertir  en eterns els 1200 metres de pujada. Aquests fets van acabar amb la il·lusió de molts corredors, 55 retirats a la natació.

FRED I AIGUA AL NORD 2013 2

FRED I AIGUA AL NORD 2013 2

A les 12:15 es donava la sortida de les noies i 5 minuts més tard la dels homes. El tram de natació se”m va fer molt llarg i a la transició el fred no em deixava posar-me les coses de la bici.

FRED I AIGUA AL NORD 2013 3

FRED I AIGUA AL NORD 2013 3

Després de 7 minuts tremolant, vaig poder sortir dels boxes, sense guants, perquè no encertava a posar-me”ls. Quedaven molt poques bicicletes. Sense entrar en cap moment en calor i amb la pluja que anava caient vaig fer els 90 qm com vaig poder, amb caiguda inclosa per animar més el dia. La següent transició no va ser tan lenta, però així i tot, es va acostar als 5 minuts, no em podia cordar les sabatilles. El tram de córrer va ser on vaig anar millor, ja no plovia, i suposo que el cos es va escalfar i  funcionava una mica més bé.

FRED I AIGUA AL NORD 2013 4

FRED I AIGUA AL NORD 2013 4

Després de 5 hores i 36 minuts, entrava per l”arc en el lloc 194 è, però molt content perquè no em pensava acabar després de sortir de l”aigua. Mitja hora més que fa dos anys, a veure si el proper any 2014 fa més bo.

El Marc per la seva part dissabte i diumenge participava en dos proves del torneig Lehendakari.

El dissabte a Besain, també sota la pluja,  es veia involucrat en una caiguda en una rotonda i tindria que abandonar i passar dos hores mullat esperant roba de recanvi.

FRED I AIGUA AL NORD 2013 5

FRED I AIGUA AL NORD 2013 5

Diumenge a Bergara, després de passar la nit amb “cagaleres”,  al qm 100 les forces van dir prou i plegaria de la cursa. Ara a recuperar i esperar la pròxima. Un cap de setmana sense acabar cap de les dues.

FRED I AIGUA AL NORD 2013 6

FRED I AIGUA AL NORD 2013 6

Fa dues setmanes el Jaume participava a la volta al Penedès, formant parella amb el Santi Rovira. Divendres a la nit començava el pròleg als voltants de la casa de Colònies de Penyafort. Dissabte al matí sense haver complert els primers 20 qm. una mala caiguda acabava amb la participació del Jaume a la Volta i passant el matí a l’Hospital de Vilafranca per donar uns punts a un estrip a la cuixa.

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 1

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 1

El Pol aprofitava el bon cap de setmana per anar al circuït de Castellolí amb el Marçal. El Marc pujava a Navarra per cel·lebrar la capea amb la que feien el final de temporada de l’equip Lizarte.

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 2

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 2

Aquest darrer cap de setmana a Vilanova el dissabte les triatlons de promoció de la cadena Ser. El Pol, el Marc i el Marçal prenien part en l’apart de relleus, que per culpa del temps es convertia en una duatló.

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 3

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 3

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 4

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 4

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 5

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 5

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 6

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 6

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 7

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 7

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 8

VOLTA AL PENEDÉS I TRIATLÓ VILANOVA 2012 8

El Marçal va fer els primers 2 qm. El Marc els 8 de bici. I el Pol després de haver-li anul·lat el sector de natació feia l’últim tram de córrer. Diumenge aprofitant que se cel·lebrava la triatló sprint de Vilanova i que es convertia en una cursa a peu de uns 8 qm.pel mal temps, el Jaume i el Marc feien el que podien.